Pirati komaj zbrali 5000 podpisov, za omejitev županov

Stanka Pirati je komaj nabrala 5000 podpisov za omejitev mandatov županov, pa še to niso čisto sigurni, ali jim je to uspelo. 

Danes opolnoči se je iztekel rok za zbiranje podpisov podpore zakonodajni pobudi za omejitev županskih mandatov na dva zaporedna mandata, ki jih je zbirala stranka Pirati. Naj bi jim pa le uspelo zbrati več kot 5000 podpisov podpore predlogu. A upravne enote še niso izročile vseh elektronskih podpisov, ki so trenutno v obdelavi, zato v stranki še vedno niso prepričani, ali jim je uspalo.

Na drugi strani pa je društvu 1. oktober uspelo že po dveh dneh zbiranja podpisov. Do sedaj so jih zbrali več, kot 10.000.

Sicer pa se je stranka Pirati, lotila povsem negativne kampanje v boju za podpise, saj so predstavljali tudi tiste župane, ki v njihovo pobudo ne sodijo, ali župane, ki to niso več. Tako je številne Mariborčane razjezil plakat Franca Kanglerja, ki v tako pobudo za omejitev županov seveda ne sodi. Nenazadnje je bil župan le mandat in pol, torej 6 let. 

A tudi v parlamentu tak zakon ne bo imel sreče, V Gibanju svoboda sicer še ne vedo kako bodo glasovali, v SD, NSI, SDS pa so proti takemu načinu omejevanja županov, za tak zakon se zavzemajo edino v Levici.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.