Užaljena Svetlana Makarovič tudi predsednici države spisala pesmico

Svetlana Makarovič
Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Saj ni res, pa je. Svetlana Makarovič, tista pesnica, ki je naredila sceno na letošnji Prešernovi proslavi, saj si je samovoljno izborila nastop po zaključku prireditve, je spet užaljena.

Seveda je bila poteza levičarjem všeč, saj je Makarvočeva tista, ki rada piše butaste pesmi, propagira rdečo zvezdo in se igra neko odrešenico neumnosti? Je zato z njo na oder odšel tudi Jaša Jenull, levičarski skrajnež s protestov? 

Je pa glede Svetlane Makarovič svoje povedala tudi predsednica države, Nataša Pirc Musar. Tako je zapisala. “Prešernova nagrada za življenjsko delo je najpomembnejše državno priznanje za delovanje na področju kulture. Na nocojšnji državni proslavi bodo Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada prejeli nagrajenci za leto 2023. Menim, da vročitev zavrnjene nagrade na tej proslavi torej ni primerna, ker gospe Makarovič ni med letošnjimi nagrajenci. Zato si želim, da se Upravni odbor Prešernovega sklada in gospa Makarovič čimprej dogovorita o primernem in spoštljivem načinu vročitve nagrade.”

Je pa užaljena Svetlana tudi predsednici države spisala pesmico. Seveda ta ni govorila o podganji stranki, to pesem baje Makarovičeva hrani za svojega ljubljenega Jenulla, če bi se podal v politiko? Predsednici je Makarovičeva namenila naslednje besede: “Predsednica Pirc Musar, še zdaj je žalostna, pogreša Ratzingerja, je v Vatikan odšla. Predsednica kogar, predsednica nikogar, je isto sranje ona, ali pa kakšen Logar.”

Pa naj razume, kdor more.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.