V Avstriji se zapira javno življenje! Kako bo s prehodom meje?

Avstrija-koronavirus
Avstrija-koronavirus, slika je simbolna

V Avstriji od danes dalje velja ponovno zaprtje javnega življenja za vse, ki bo veljalo predvidoma 20 dni. Zaostrujejo se tudi pogoji za vstop v državo.

AVSTRIJA ZAPIRA JAVNO ŽIVLJENJE

V Avstriji bodo lahko ljudje od današnjega ponedeljka domove zapustili le izjemoma, na primer za nakup nujnih potrebščin, odhod na delo in v šolo ter za rekreacijo. Odprte bodo le trgovine z nujnim blagom, zaprti pa bodo gostinski obrati in hoteli ter tudi kulturne ustanove. Za cepljene proti covid-19 in prebolele bo zaprtje trajalo največ 20 dni oziroma do 13. decembra, ko se bo samodejno izteklo. Od sredine decembra bo v javnem življenju znova veljalo pravilo preboleli, cepljeni (PC). Za tiste, ki se proti covid-19 ne bodo cepili in ga niso preboleli, se bo zaprtje tako nadaljevalo.  Piše portal SIOL.

Za prehod meje je obvezno bodisi potrdilo o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti ali negativnemu izvidu testa PCR. Izjema so dnevni migranti, ki lahko predložijo antigenske teste uradnih izvajalcev. Veljavnost testa PCR je po novem 72 ur, antigenskih hitrih testov 24 ur.

P.M.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.