POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 22. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 903 klicev. Med 369 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 63 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 49 kaznivih dejanj.

V prometni nesreči na območju PU Celje je umrla ena oseba, v 51 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 so bili huje, v 8 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 19 vlomov, po 13 tatvin in poškodovanj tuje stvari ter kaznivo dejanje nasilje v družini, grožnje, povzročitve telesne poškodbe in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (10), Kosova (5), Kube (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.