V Avstriji sprožili protiteroristični alarm! Pobegli migrant je oborožen.

migranti

Madžarske oblasti so zaustavile avtobus tik pred avstrijsko mejo, na katerem je bilo 17 nelegalnih migrantov. Eden izmed njih je imel pri sebi tudi avtomatsko orožje. 

OBOROŽENI MIGRANT NA MEJI Z AVSTRIJO

Oborožene migrante so Madžarski policisti ujeli so jih v obmejnem mestu Vas, med madžarsko in avstrijsko mejo. Po poročanju Kronen Zeitunga so madžarski organi pregona zaustavili minibus. Ugotovili so, da je bil avstrijski voznik srbskega porekla pod vplivom alkohola. Migranti, ki so se skrivali v zadnjem delu kombija, so nato pobegnili.

Med aretacijo je voznik dejal, da ima eden od migrantov pri sebi avtomatsko orožje scorpion. Avstrijske in madžarske oblasti so začele raziskovati, ali je bilo orožje namenjeno za novi teroristični napad v Avstriji. Pred kratkim so avstrijski organi ujeli tihotapca s šestnajstimi nelegalnimi migranti, a je voznik kljub opozorilnim strelom pobegnil in je še vedno na begu.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.