Jurič na silvestrovo obiskal policiste, srečal pa se je tudi z najstarejšim pomurskim policistom, ki prav danes praznuje svoj 100. rojstni dan!
Slika: Policija

Jurič je obiskal zaposlene na Policijski postaji Maribor I, Postaji mejne policije Petišovci ter Policijski postaji Slovenj Gradec. “Lani ob tem času, ko smo si voščili vse dobro v novem letu, nihče ni pričakoval, da bo prihajajoče obdobje tako turbulentno, nenavadno in negotovo.

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič obiskal policista 100-letnika

“Vsakemu težkemu obdobju vselej sledil preobrat,” je dejal Jurič ter vsem zaposlenim v policiji zaželel, da ostanejo zdravi. “Pazite nase in na svoje sodelavce. Ohranite pozitivno miselnost in odločenost, da ne le prebrodimo, temveč aktivno premagamo to zahtevno obdobje,” je dejal. Zaželel jim je, da mirno, varno in zdravo preživijo praznične dni. “Tistim, ki ste tudi med prazniki na delovnem mestu in boste skrbeli za varnost drugih, pa želim, da zamujeni čas čim prej nadoknadite s svojimi najdražjimi.”

Obisk pomurskih policistov pa je bil poseben tudi zaradi prav posebnega gosta. Namreč gostili tudi nekdanjega sodelavca, upokojenega miličnika Jožeta Žabkarja, s katerim se je v. d. generalnega direktorja policije srečal.

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič obiskal policista 100-letnika
Slika: Policija

Na silvestrovo  praznoval 100 let

Ne le, da je Žabkar najstarejši pomurski policist, temveč prav na silvestrovo praznuje svoj zares častitljiv jubilej, 100. rojstni dan. Upokojil se je leta 1979. S svojo zgodbo in jubilejem je navdihnil vse, ki so ga imeli priložnost spoznati, saj mu kljub vsemu, kar je doživel in preživel v svojih spoštljivih desetih desetletjih življenja, ne manjka niti vitalnosti niti optimizma.

V. d. generalnega direktorja mu je zaželel vse dobro v prihajajočem letu, tem čestitkam pa se pridružujemo tudi zaposleni v policiji, ki mu želijo še obilo zdravja in zadovoljstva in da bi jih še dolgo navdihoval s svojim zgledom.