Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel
Slika: Maribor24

Prvi revizor v državi Vesel se je znašel pod drobnogledom KPK, ker je za leto 2019 od Mednarodne nogometne zveze Fife, pri kateri je predsednik neodvisne komisije za revizijo in skladnost, prejel skoraj 250 tisoč dolarjev bruto, piše SIOL.

Vesel bo moral dokazati, da je bilo vse vredu

Ivan Simič, ki je tudi nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), je za Planet TV dejal, da Veselove zadeve ne bi komentiral. “Gospod Vesel bo moral sam dokazati, da je bilo vse v redu. Če je bilo vse v redu, bo v redu, če pa ne, bo moralo priti do posledic. To je njegova zgodba.”

Matej Lahovnik pa meni, da bi moral Vesel prvi vrsti predložiti soglasje delodajalca in soglasje KPK. Moti ga, da Vesel vztrajno poudarja, da je šlo pri njegovem sodelovanju s Fifo za neprofitno dejavnost. Četrt milijona pač ni neprofitna dejavnost, poudarja Lahovnik. Prav tako ga moti, da Vesel poudarja, da Fifa ni profitna inštitucija.

“Vsak urednik, naj gre za sto ali nekaj sto evrov, predložiti ustrezna dokazila in pridobiti ustrezna soglasja. Vsak uradnik mora, če kupuje pisarniški material, izpeljati ustrezne postopke,” je za Planet TV povedal Matej Lahovnik.

PM