rotvailer srce za bulle pes
slika je simbolna

Veterinarska inšpekcija pri psu, mešancu med rotvajlerjem in nemškim ovčarjem, ki je ubil deklico, ni našla posebnosti, tudi oskrbljen naj bi bil primerno. Policija preiskave še ni zaključila.

Psa bodo usmrtili?

Pes naj bi bil mešanec me rotvajlerjem in nemškim ovčarjem. Z njim pred tem dogodkom ni bilo nikakršnih težav. Z veterinarske inšpekcije so sporočili, da pes ni kazal znakov zlorabe. »Skrbnik psa je imel psa registriranega, redno cepljenega, na verigi na svojem dvorišču in je zanj primerno skrbel,« Pravijo inšpektorji.

A pri usodi psa je drugače. Ker je pes povzročil smrt človeka, ga bodo po tem, ko ga bodo testirali na steklino, v skladu z zakonom o zaščiti živali usmrtili. Policija dogodek še preiskuje v smeri kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ki ga bo verjetno obtožen lastnik psa. Kot so zapisali odgovorni z inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, zakon določa, da morajo skrbniki nevarnih psov poskrbeti, da so psi na povodcu in opremljeni z nagobčnikom, da so zaprti v pesjaku ali objektu ali da so v ograjenem prostoru z ograjo, visoko najmanj 1,8 metra, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom. Ograja, ki loči dvorišče od javne ceste, je sicer nižja od 1,8 metra, je pa opremljena s potrebnim napisom, pes pa je bil, kot rečeno, na verigi.

Skrbnik facebook strani Društva srce za bulle Simon Madog Mihoric je zapisa: “Nikoli poprej (omenjeni pes) ni ugriznil nikogar ter nikoli bil napadalen, lastnik pa je delni invalid zato bi vas vse lepo prosil, da pomagamo z pritiskom javnosti in masovno pošiljamo maile na uradni mail inspektorata, da psa ne uspavajo, saj tak rekočc tudi pravne zakonske podlage nimajo zato nikakor,” je zapisal Simon na strani društva srce za bulle.

O tem ali bodo psa usmrtili, bomo o tem tudi mi poročali!

PM