V Ivančni Gorici zaradi migrantov organizirali vaške straže. Tudi Jelinčič obljubil pomoč?

slika je smbolna, radio Krka

Golobovo trmoglavljenje se ne izplača. Tudi v občini Ivančna Gorica, je migrantov vse več. Domačini so zato zaskrbljeni in se že organizirajo v vaške straže.

Po besedah podžupana Tomaža Smoleta se je v zadnjem času povečalo tako število kraj kot vlomov, predvsem na gradbišča in v gospodarske objekte, pa tudi zasebne. Posledično je narasla škoda, kar povzroča nejevoljo in zaskrbljenost pri ljudeh. Zadeva je šla celo tako daleč, da se je skupina krajanov, predvsem podjetnikov, samoorganizirala in ponoči izmenično fizično nadzoruje gradbišča in druge izpostavljene objekte.

Oglasil se je udi borec proti migrantom in nekdanji poslanec Zmago Jelinčič, ki je ponudil celo pomoč, v kolikor jo bodo domačini potrebovali.

 

Na PU Ljubljana tudi niso naklonjeni samoorganiziranju posameznikov, da preprečijo vlome, oz. mu celo nasprotujejo. Ustava resda “zagotavlja svobodo zbiranja in združevanja, vendar te aktivnosti ne smejo posegati v pristojnosti in naloge, ki jih lahko izvajajo le državni organi”.

Očitno pod to vlado, ki migrante obravnava, kot prvorazredne državljane, tudi v Ivančni Gorici ne bo nič bolje? Bodo policisti sedaj preganjali domačine, namesto migrantov?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.