Vlada želi danes na barbarski način udariti po cerkvah in duhovnikih z neustavnim zakonom?

cerkev, slika je simbolna

Saj ni res, pa je. Vlada želi uničiti še tisto nekaj malega, kar je pristno slovenskega. Tako se je spravila tudi na cerkve, kjer želi spremeniti zakon o verski svobodi.

 

Koalicija želi vladi naložiti, da mora cerkvam odvzeti status splošno koristnih organizacij, hkrati na predlog vlade nižajo državno sofinanciranje davkov in prispevkov duhovnikom na najnižjo možno raven, ki jo še dovoljuje zakon. Zaradi sprememb so včeraj sicer protestirali škofje, ki od vlade pričakujejo, da svoj lastni predlog sprememb zakona o verski svobodi umakne iz dnevnega reda in ga zavrne. A več, kot le protest, verjeno ne bo zalegel. 

 

“Določitev višine pravice brez utemeljitve je vsebinsko prazna in izvotljena, zato krši načelo pravne države (2. člen Ustave) in zakonsko pristojnost Državnega zbora (87. člen Ustave). Poleg tega je samovoljna in arbitrarna, saj ne vsebuje stvarnih in razumnih razlogov za določeno višino, zato krši tudi načelo enakosti pred zakonom (drugi odstavek 14. člena Ustave). Razlogi za določitev višine denarne pravice so bistven, neločljivi del pravice same, zato morajo biti vsebovani ob vložitvi Predloga zakona v zakonodajni postopek.

 

Tej vladi ni mar, za opozorila zakonodajno pravne službe parlamenta, Pravniki namreč opozarjajo, da se z zakonom ne spreminja zakonske opredelitve splošno koristne organizacije in zato sploh ni podlage, da bi v prehodnih določbah ta urejal prehod iz stare v novo ureditev in izdajanje novih odločb o prenehanju statusa splošno koristne organizacije. Piše portal Spletni časopis.

 

Očitno želi ta vlada uničiti še cerkve, duhovnike, vernike… Bodo na koncu še požigali cerkve?’

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.