Eden od uslužbencev Kabineta predsednika vlade je bil zaradi slabšega počutja včeraj na testiranju za COVID-19. Ker je bil test pozitiven, so v skladu s smernicami in epidemiološkimi priporočili NIJZ za vse zaposlene, ki so bili v stiku z navedenim uslužbencem, organizirali testiranje.

Rezultati vseh testov so bili negativni. Glede morebitnih dodatnih ukrepov so v stiku s pristojnim epidemiologom, ki je priporočil, da se v prihodnjem tednu izvede kontrolno testiranje. Sodelavka, ki sicer z obolelim deli pisarno, pa bo kljub dobremu počutju in negativnemu testu preventivno ostala v karanteni do kontrolnega testiranja.

V Kabinetu predsednika vlade pravijo, da dosledno izvajajo priporočila NIJZ glede preprečitve morebitnih okužb s koronavirusom, zato dodatni ukrepi niso potrebni. Vsi zaposleni so pozvani k samozaščitnemu in odgovornemu ravnanju.

Predsednik vlade se je iz preventivnih razlogov že večkrat testiral za COVID-19. Tokrat se testiranja ni udeležil, saj ni bil v stiku z okuženim sodelavcem.