V kraju Berovo v Makedoniji, ulico poimenovali po umrlem gasilcu Žanu Kofolu

Žan Kofol, slika facebook

Tragična novica o smrti mladega prostovoljnega gasilca in potapljača Žana Kofola iz Kostanjevice pri Ligu, ki je nedavno izgubi življenje v čelnem trku v predoru Panovec, je prišla tudi do Makedonije.

Ulico v Berovem bodo poimenovali po Žanu

Žan Kofol je bil najmlajši med primorskimi prostovoljci, ki so sodelovali pri gašenju ognjenih zubljev v okolici Berovega v vzhodnem delu države. Župan mesta Berovo Zvonko Pekevski je v sredo na svojem facebook profilu napovedal, da bo predlagal, naj eno ulico v mestu poimenujejo “po tem humanem junaku, ki je pomagal mestu Berovo, ko je bilo najtežje”.

Tako je župan zapisal na svojem facebook profilu:

Pobuda, ki sem jo podal za preimenovanje “20” ulice v naselju Shirinata, v ulici “Jan Kofol”, bo jutri v obravnavo pred svetniki, na tretji seji Sveta Občine Berovo. Pričakujem podporo svetnikov, nadaljnji postopek spremembe pa bo izveden v skladu z Zakonom o poimenovanju ulic, kvadratov, mostov in drugih infrastrukturnih objektov.

Pobudo za posthumno priznanje sem podal po imenu tega humanega junaka, ki je umrl v prometni nesreči in ki je prispeval k gašenju požarov, ki divjajo v Maleziji. Verjamem, da bo poimenovanje ulice pomenilo družini prezgodaj gasilca, po drugi strani pa bomo kot občina posthumno izrazili priznanje in zahvalo za podporo, ki jo je Kofol namenil Berovu in Maleziji. Spoštovanje je treba dati tistim, ki so si to zaslužili!

Spomnimo:

Žan Kofol je izgubil življenje v prometni nesreči pri Novi Gorici 28. septembra en dan pred 20. rojstnim dnem. Bil je med najmlajšimi prostovoljci, ki so prispeli iz Slovenije in več dni sodeloval pri gašenju požara v okolici Berovega in Pečevega

Občinski svetniki v kraju Berovo – Makedonija so tako včeraj res soglasno potrdili preimenovanje ene od ulic v Ulico Žana Kofola, v spomin tragično preminulemu slovenskemu prostovoljnemu gasilcu, ki je letos poleti lokalnim prebivalcem pomagal pri gašenju gozdnih požarov. Res lepa gesta!

RES LEPA GESTA!

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.