Eva Irgl: Dviga oskrbnin za oskrbovance domov za starejše ne bo!

Vlada Republike Slovenije bo zvišala plače zaposlenim v DSO-jih, pri čemer pa ne bo prišlo do dviga oskrbnin. To je dobra novica za vse, tiste najbolj ranljive.

Dviga oskrbnin za oskrbovance domov za starejše ne bo!

Dobra novica prihaja iz vlade. Poslanka Eva Irgl je  pojasnila, da na novinarski konferenci ne nastopa samo kot koalicijska poslanka, temveč tudi kot predsednica Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide in da je odbor v tem letu popravil kar nekaj krivic, ki so bile v preteklosti storjene ranljivim skupinam.

Nato je Irglova spregovorila o delu vlade, ki se od nastopa mandata pred letom in pol pretežno ukvarja z epidemijo in da ta boj zoper epidemijo poteka v bolnišnicah, cepilnih mestih in domovih za starejše občane. Pri tem je izpostavila nujnost zvišanja plač za zaposlene v DSO-jih, kar pa ne bo vplivalo na dvig oskrbnin varovancev teh domov.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.