zapis janša
slika: twitter

Pozivi k umoru predsednika vlade vsakokrat znova sramotijo Ljubljano. Pa ne samo to, mestni oblastniki teh žaljivih napisov ne brišejo. Tarča je ponovno Janez Janša.

Ponovno poziv k uboju Janeza Janše

Nekdanji kandidat na volitvah v Evropski parlament Davorin Kopše je opozoril na dvoličnost oblasti mestne občine Ljubljana, zlasti župana Zorana Jankovića, ki je pripravljen nemudoma ukrepati, ko kdo z barvo polije noge kipa Borisa Kidriča, sicer nikdar kaznovanega klavca slovenskega naroda, po drugi strani pa grožnje s smrtjo kot je “Ubi Janšu” ali “Smrt Janši”, na javnih krajih te iste mestne občine, ki so namenjene aktualnemu premierju Janezu Janši, ostajajo nedotaknjene. Mimogrede spomnimo na grozovito izjavo, ki jo je pravoverni Kidrič izustil: “Tudi če bo na koncu borbe ostalo živih samo pet Slovencev in bodo to vsi komunisti, bo to za nas popolna zmaga.“

Taka zavržna dejanja so seveda vredna vsak obsodbe, krivci pa verjetno ne bodo nikoli kaznovani. Prav zanimivo pa bi bilo videti, kako bi na tak napis reagirali levi mediji, če bi namesto Janša, pisalo, Fajon, Šarec, Bratušek, Mesec ali kateri drugi (levi) priimek.

PM