V naslednjem tednu naj bi bila bencin in dizel spet dražja?

slika je simbolna

Če vlada naslednji teden ne bo spremenila trošarin ( do sedaj jih je še vedno) se bosta bencin in dizel spet podražila. 

“Cena goriva izražena v evrih je na podobni ravni kot v prejšnjem 14-dnevnem obdobju. V torek lahko  pričakujemo da bi se cena bencina malenkost podražila, prav tako tudi dizel. A zaenkrat ni znano kako bo vlada posegla v trošarine. Pri dizlu se napoveduje, da bo v torek liter stal približno 1,495 evra, torej skoraj dva centa več kot sedaj (1,481 evra).

Vlada je kmalu po novem letu zopet začela posegati v trošarine. Do sredine pomladi smo tako ob znižanju cen goriva na mediteranskih trgih pogosto spremljali povečanje trošarin, s čimer je vlada preprečila pocenitev goriv v maloprodaji v obdobjih, ko bi do njih moralo priti, oziroma so pocenitve bile manjše, kot bi bile, brez zvišanja dajatev. Pišejo Moje finance.

Kakšna bo primerjava cen pri nas in na Hrvaškem bomo pisali v torek, ko bomo izvedeli kakšne bodo dejanske cene pogonskih goriv.

Do sedaj so se cene goriv povečale že kar petkrat zapored. 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.