V nedeljo bo v Lendavi odmevalo po slovensko!

Tudi Prekmurci bodo jutri prišli na svoj račun, da bodo lahko še bolj ponosni, da so Slovenci. V Lendavi bo namreč potekal koncert ob 30-letnici samostojne Slovenije.

PRAZNOVANJE 30-LETNICE SLOVENIJE V OBČINI LENDAVA

Skoraj pozabili smo že, da naša domovina Slovenija letos praznuje 30 let. Razna srečanja, koncerti, spominske slovesnosti bodo potekale vse do konca leta. In prav je, da se ob 30-letnici države Sloveniji tudi v Prekmurju zgodi nekaj lepega.

V nedeljo, 29. avgusta bo ob 17. uri v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi pravi televizijski koncert pesmi, posvečenih naši državi Sloveniji. Pester program nas bo s pesmijo popeljal po Sloveniji. Spoznali bomo Avsenikovo nepozabno pesem: “Slovenija odkod lepote tvoje,” spoznali pesem, ki je bila pred 30-leti v igri za himno Slovenije, domači pevci nas bodo popeljali na Bled, folkloristi pa z venčkom Prekmurskih plesov po Prlekiji. Odličen glas Anžeta Šuštarja nas bo spomnil ne večno zeleno pesem o Sloveniji, ansambla Pogladič in Refren pa bosta poskrbela za domače viže. Slišali bomo tudi Zdravljico v prekmurskem dialektu. In na koncu bo prišla na vrsto še Golica. Pravo prekmursko praznovanje rojstnega dneva Slovenije se bo torej zgodilo jutri, v nedeljo 29. avgusta.

Občina Lendava smelo stopa po poteh razvoja najboljših občin. V času županovanja gospoda Janeza Madžara, se je v občino naredilo zares veliko. Nastala je skupna kolesarska turistična destinacija, na razglednem stolpu se razvija dodatna ponudba, gasilcem in reševalcem je omogočeno boljše delo z nabavo novega vozila, veliko je bilo urejenih sanacij od plazov, cest, voda, urejena je bila tudi posodobitev kažipotov. Občina je obnovila tudi občinska stanovanja. Veliko je bilo tudi ostalih obnov, pri dvojezični srednji šolo, na cerkvenem trgu in na ostalih objektih. Nastale so glamping hišice v Čentibi in še bi lahko naštevali.

Tudi zato je Lendava prava občina za praznovanje 30-letnice slovenske države!

Glavni medijski sponzor je naš portal e-maribor, kjer vam bomo že v nedeljo zvečer prvi objavili bogato fotogalerijo in posnetke številnih nastopajočih iz koncerta

uredništvo portala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.