Moskovičeva vila brez napisa stranke SD? Se rdeči mogoče selijo?

vila sd fajon

Ali se po več kot štirih mesecih po pismu predstavnika evropskih Judov, naj se Moskovičeva vila izroči slovenskim Judom, dogaja premik? 

Kaj se dogaja z Moskovičevo vilo, kjer domuje stranka SD?

SD je kot pravna naslednica ZKS Moskovičevo vilo dobila od države kot zamenjavo za zgradbo, kjer je do leta 1990 imel sedež CK ZKS. Pred drugo svetovno vojno je bila ta zgradba v lasti Banovinske hranilnice, danes pa je del kompleksa Državnega zbora RS. In stranko SD, prej ZLSD, znana judovska vila  ni stala niti centa.

Bralec portala Nova24TV je opozoril, da pa se morda vendarle nekaj dogaja. Z zgradbe je namreč izginil napis SD. Ali je bilo to narejeno “zaradi lepšega” ali so v ozadju morda kakšni postopki za selitev SD na novo lokacijo, ni znano.

A ker je za komuniste znano, da  ničesar kar so v preteklosti pokradli, niso vrnili, bo verjetno tudi ta vila ostala v rokah tistih, ki je nikoli nebi smeli imeti. Vila na Levstikovi 15 je bila namreč prodana pod vprašljivimi pogoji in zatem nacionalizirana, uporabljali pa so jo pomembnejši člani Komunistične partije v Jugoslaviji. Stranka SD pa zanjo ni plačala niti centa.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.