V petek potrjenih novih 264 okužb s koronavirusom

maska slovenija okužb
slika: twitter

Po podatkih, ki jih je objavila vlada, je bilo v petek so opravljenih 1869 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom. 

Občutno so narasle okužbe

Pri tem so potrdili 264 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 14,1-odstoten. V bolnišnicah se zdravi 42 covid-19 bolnikov, od tega jih sedem potrebuje intenzivno zdravljenje, umrl ni nihče. Dva tedna pred novim šolskim letom se še vedno borimo s časom, da bi le lahko precepili zadostno število ljudi, da bi se lahko otroci vrnili v šole in bi lahko normalno zaživeli v jeseni.

V petek so potrdili 264 novih okužb s koronavirusom, kar je 65 okužb več kot dan prej, število okužb pa se je po dokaj mirnem obdobju ponovno dvignilo nad ravnijo v začetku junija. Delež pozitivnih testov je bil v petek 14,1-odstoten in se je v primerjavi z dnevom poprej povišal za 3,3 odstotne točke.

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 180, od dneva prej se je povečalo za 19 okužb. 14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev pa se je povečala za šest okužb in znaša 98. Po oceni NIJZ je v državi trenutno 2114 aktivnih okužb, kar je 131 okužb več kot dan prej. V petek so opravili tudi 44.217 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim koronavirusom, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
73%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
8°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.