SIMONA KUSTEC INTERPELACIJA
SIMONA KUSTEC

Kul opozicija si je po propadli nezaupnici zbrala novo taktiko. Vrsta interpelacij zoper ministre vlade Janeza Janše.

V PONEDELJEK NOVA INTERPELACIJA

Na tnalu Državnega zbora bo v ponedeljek z interpelacijo ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Bo pa seja potekala deloma na daljavo in deloma v dvorani. Seja na daljavo pomeni, da poslanci, ki jim je bila odrejena karantena ali bi njihova osebna udeležba na seji iz epidemioloških razlogov predstavljala tveganje za zdravje drugih poslancev, sejo spremljajo na daljavo, drugi poslanci pa se je udeležijo fizično. Fizično navzoči poslanci glasujejo z uporabo konferenčno-glasovalnega sistema DZ-ja, preostali pa z uporabo aplikacije za sejo na daljavo.

In kaj so tokrat spesnili v levi t.i. kul opoziciji, ki do vlade ni prav nič kul? Ministrici očitajo predolgo zaprtje šol v epidemiji. Očitajo ji, da ministrstvo ni pripravilo ustreznega načrta, kako voditi pouk v razmerah epidemije, kot tudi odrekanje izobraževanja otrokom s posebnimi potrebami, neupoštevanje epidemiološke stroke in prelaganje odgovornosti na šole.

Interpelacija ki so se jo lotili predstavniki Levice, LMŠ, SD in SAB ima čisto preprost odgovor – epidemija koronavirusa. Sicer pa je ministrica, o kateri se bo v ponedeljek na veliko slišalo, med drugim izpostavila, da se je ministrstvo takoj po zaprtju šol v prvem valu epidemije covida-19 lotilo uvajanja izobraževanja na daljavo in ga brez predhodnih izkušenj vzpostavilo v slabih dveh tednih.

Interpelacijo, ki bo na sporedu v ponedeljek bomo spremljali tudi na portalu e-maribor.

PM