V ponedeljek nas čaka od močnih nalivov do toče. Oglejte si grafiko padavin.

VREME gasilci
Slika simbolna

Agencija RS za okolje (ARSO) je zaradi možnosti močnejših neurij za ponedeljek izdala oranžno opozorilo za vso državo.

Plohe in nevihte bodo v ponedeljek zjutraj zajele zahodne kraje, čez dan pa bodo prešle celotno ozemlje Slovenije. Ob tem bodo možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, udari strel, nalivi in ponekod tudi točo, je opozoril Arso.


Najbolj ranljiva so območja Kamniške Bistrice, Zgornje Savinjske doline in Mežiške doline, pojav pa je možen tudi v drugih porečjih, ki so bila prizadeta ob zadnjih poplavah. Previdnost je potrebna tudi pri načrtovanju in izvajanju sanacijskih del v in ob strugah vodotokov, opozarja Arso.

Kot je razvidno na grafiki spodaj, bo najbolj intezivno vremensko dogajanje v okolici Maribora okoli 15. ure. (kako in kdaj  se bodo pojavljaje padavine lahko z klikom na rdečo puščico v grafite preverite sami)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.