Žalostna zgodba družine Fužir iz Prevalj! Meža odnesla celo hišo. Nepoškodovan le televizor!

hiša družine Fužir

V Prevaljah kjer je narasla reka Meža spodjedla in odnesla celo hišo, ter pustila polno poplavljenih domov se življenje počasi vrača v normalne tirnice.

 

Ena bolj pretresljivih zgodb prihaja s Prevalj, kjer je besneča Meža pogoltnila hišo družine Fužir.  “Najprej je začelo spodjedati cesto, nato je ostal le še kak meter zemlje ob cesti. Ker so se razmere res hitro spreminjale, so svojci zaprosili za evakuacijo. Reševalci so jim ob klicu na pomoč povedali, da bo helikopter ponje priletel čez pet ur. Tako je tudi bilo,” je opisala sogovornica za portal N1.


 

Evakuirale so se le Gabrijelina mama, svakinja in nečakinji. “Oče in brat doma nista želela zapustiti, odšla sta k sosedom, njihova hiša je višje na bregu. Tam ni bilo nobene nevarnosti. Pri evakuaciji sta oklevali tudi nečakinji, ki sta v helikopter odšli le pod pogojem, da oče in dedek res zapustita hišo,” je opisala.

Čez nekaj ur se je žal zgodilo tisto, kar so pričakovali – hišo je okoli enih zjutraj vase potegnila besneča Meža. “Hvala bogu, da sta držala obljubo in odšla k sosedom, če bi ostala, ju zdaj več ne bi bilo, s seboj so evakuirane vzele le mali nahrbtnik in dve mali mucki. So pa prav zanimivo, na ruševinah našli nepoškodovan TV-ekran, še stoječ na omari in očetov poročni prstan.

 

Tudi naša ekipa portala e.maribor.si je tri dni po grozovitih poplavah obiskala Koroško in z grozo zrla v hišo Fužirjevih, od katere ni ostalo prav ničesar. ZATO POMAGAJMO SKUPAJ!

 

Prav zato je stekla akcija mizarstva Horvat, kjer se za družino Fužir zbirajo denarna sredstva. Kot so zapisali: Donirate lahko od 1€ pa naprej. Vsak euro šteje. 𝐎𝐬𝐞𝐛𝐚, 𝐤𝐢 𝐛𝐨 𝐝𝐨𝐧𝐢𝐫𝐚𝐥𝐚 𝐧𝐚𝐣𝐯𝐞č, 𝐩𝐚 𝐤𝐨𝐭 𝐬𝐢𝐦𝐛𝐨𝐥𝐢č𝐧𝐨 𝐝𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨 𝐝𝐨𝐛𝐢 𝐂𝐔𝐁𝐈𝐄 𝐯𝐫𝐭𝐧𝐨 𝐡𝐢š𝐤𝐨.

[color-box color=”blue”]

TRR: SI56 0137 5600 0000 225

NAMEN: POPLAVE FUŽIR

SKLIC/REFERENCA: 00 1964

NASLOVNIK: Občina Prevalje, Trg 2a, 2391 Prevalje

[/color-box]

Izjava družine Fužir:

VREME

Maribor
rahel dež
82%
1.5km/h
100%
7°C
10°
6°
7°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.