zajem slike

Predsednik vlade Janez Janša je za ponedeljek sklical svet za nacionalno varnost. Kot sledi iz vabila, sta na dnevnem redu obravnava elementov za pripravo državnega načrta za epidemijo ranga covida-19 in ocena tveganj kibernetske varnosti v zvezi s tehnologijo 5G.

Sklic seje za nacionalno varnost

Svet za nacionalno varnost se bo sestal v ponedeljek ob 11. uri na Brdu pri Kranju. Med vabljenimi so tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik DZ Igor Zorčič, predsednik DS Alojz Kovšca, minister za zdravje Tomaž Gantar, predsednik največje opozicijske stranke LMŠ Marjan Šarec ter direktor uprave za informacijsko varnost Uroš Svete. Pri prvi točki, elementih za pripravo državnega načrta za epidemijo, sta kot poročevalca predvidena minister za obrambo Matej Tonin in minister za zdravje Gantar. Pri točki glede ocene tveganj kibernetske varnosti v zvezi s tehnologijo 5G pa poleg Tonina tudi zunanji minister Anže Logar, direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Janez Stušek in Uroš Svete.

Vlada je sicer ob razglasitvi etapne zmage v boju z epidemijo v zadnjih dneh sprostila precej ukrepov, ki jih je pred nekaj tedni uvedla z namenom zajezitve širjenja virusa.

To je drugi sklic seje za nacionalno varnost, ki ga je sklical Janez Janša. Sklic take seje pa ni šlo ravno dobro od rok prejšnjemu predsedniku vlade, saj so ga morali drugi kar precej prepričevati, da je SPLOH sklical sejo. Upam, da se bo ob tem tudi kaj naučil.

MG