V prestolnici povečana rast okužb! Razlog pa…

Podatki sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, kažejo, da število novo potrjenih okužb v Ljubljani še naprej iz dneva v dan raste. Nas mora skrbeti?

Število okužb v prestolnici se hitro veča

Število potrjenih primerov v prestolnici že teden dni ni upadlo, tedenski prirast tako znaša 19,7 odstotka. Poleg Ljubljane je v kar nekaj občinah osrednjeslovenske regije tedenski prirast pozitiven. V Domžalah znaša 9,5 odstotka, v Komendi 33,3 odstotka, najvišji pa je v Trzinu, in sicer 80-odstotni. V občini Medvode so včeraj potrdili 12 novih primerov, tedenski prirast za zdaj ostaja negativen. 

V torek smo v Sloveniji potrdili 374 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega četrtino v Ljubljani. Podatki kažejo, da število okužb v Ljubljani že dlje časa ne upada. Tedenski prirast se je še nekoliko zvišal in znaša 19,7 odstotka

Milan Krek sicer pravi, da bi bila rast okužb lahko posledica preteklih množičnih združevanj, a da je še prezgodaj karkoli napovedovati: “Krivulja okužb v Ljubljani stagnira, kar ni dobro. Nekaj dni po protestih se v skladu z epidemiološkim razvojem celo rahlo obrača navzgor. Tudi podatki za Maribor in Mursko Soboto niso najboljši. V prihodnjih dneh bomo videli, kako se bodo razmere razvijale naprej. Vse, ki se slabo počutijo, prosim, naj ravnajo odgovorno in stopijo v stik z osebnim zdravnikom.”

Nas mora povečanje okužb skrbeti? Odgovor bomo izvedeli čez približno 10 dni.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.