V Sloveniji je zmanjkalo intenzivnih postelj

V Sloveniji je zmanjkalo intenzivnih postelj

Specializant infektologije v SB Celje Federico V. Potočnik je sporočil, vrag je vzel šalo: v Sloveniji je zmanjkalo intenzivnih postelj.

Vrag je vzel šalo. Zmanjkalo je bolniških postelj

Pretekli teden je umrlo 108 ljudi, v zadnjih treh tednih je skupno umrlo 259 bolnikov s covidom-19. Včeraj je umrlo 11 ljudi. Skupno v bolnišnicah zdravijo 1008 covidnih bolnikov, kar je 18 več kot dan prej, dva bolnika več sta hospitalizirana tudi na oddelkih intenzivne terapije. Iz bolnišnic so sicer odpustili 40 ljudi, je objavila vlada. V primerjavi s preteklo nedeljo, ko so potrdili 1282 okužb z novim koronavirusom, so jih to nedeljo našteli 523 več.


Civilna zaščita je aktivirala tudi gasilce po državi – v pripravljenosti je 116 njihovih bolničarjev. “Mi nismo ravno ne vem kakšni strokovnjaki na tem področju, tako da bomo verjetno vskočili pri lažjih opravilih v zdravstvu. Vsekakor bo pa stroka določila, kje pravzaprav lahko pomagamo,”  pojasni poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.

Da je situacija v slovenskih bolnišnicah alarmantna in da so bolnišnice na robu zmogljivosti, poslušamo že nekaj dni. Danes pa so v UKC Ljubljana napovedali, da lahko naval na bolnišnice pričakujejo v roku dveh do treh tednov, saj smo na vrhuncu okužb v populaciji.

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
53%
5.1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.