Končno vložena obtožnica zoper napadalca na mariborsko sodnico Ružičevo!

PU policija trak maribor nesreča

Dolgo časa se je vlekla saga pretepene sodnice Ružiceve. Pred hišo naj bi sodnico pričakala do sedaj še neznana osebe in jo brutalno pretepla.

Vložena obtožnica zoper nekdanjega partnerja mariborske sodnice Daniele Ružič

Skoraj usodni napad na mariborsko sodnico Danielo Ružič je bil tako skrivnosten, da je bilo pričakovati maratonsko sodno preiskavo. Trajala je kar leto in štiri mesece in nato so zaradi obsežne in zahtevne zadeve tudi tožilci potrebovali kar nekaj časa, da sprejmejo odločitev. Po nekaterih informacijah naj bi Ružičevo na mariborski urgenci celo oživljali. 15. novembra 2021 je bila zoper znano osebo poslana obtožnica na okrožno sodišče v Slovenj Gradcu zaradi poskusa kaznivega dejanja umora po 1. točki 116. člena KZ-1 v zvezi s 34. členom. Do napada na sodnico je prišlo 16. junija 2019 pred njenim domom v Pekrah pri Mariboru. 

Tožilka Mateja Artenjak prepričana, da je pol ure po polnoči v noči iz sobote na nedeljo, ko se je Ružičeva vrnila domov, svojo partnerko doma pričakal prav njen nekdanji življenjski sopotnik. Napadalec jo je presenetil s hrbtne strani, jo zbil na tla in pretepel s predmetom, ki ga policija ni našla. Po napadu je na pomoč poklicala prav obdolženega, saj napadalca ni videla. Ta je prišel iz hiše in poklical reševalce, ki so hudo poškodovano sodnico odpeljali v bolnišnico.

Govorilo se je…

Kot smo nedavno lahko preprali na portalu Požareport, naj bi Andrej H., skrivnostni zasebni partner pretepene sodnice, na dan pretepa okoli šeste ure zjutraj z “detergenti” čistil kraj pretepa pred hišo. Ko naj bi ga ena od začudenih sosed vprašala, zakaj čisti kraj zločina, naj bi ji odgovoril, da mu je tako naročila policija, saj bodo začeli prihajati radovedni novinarji.

Prav mariborski fotograf Marjan Laznik, ki naj bi ga po napadu policisti prvi obiskali, naj bi svojim prijateljem povedal, da se Daniela Ružič razhaja z Andrejem H., kar je pa sodnica kasneje zanikala. Tiste usodne noči naj bi se sodnica vračala domov prav od – Marjana Laznika, je o tem pisal Požareport.

Policija je že teden dni po zločinu pridržala prav njenega partnerja, a je Ružičeva takrat preko svoje hčerke javnosti sporočila, da ta nikoli ni bil nasilen do nje in da ne verjame, da je napadalec prav on. Policisti so ga na prostost izpustili že po dnevu in pol, saj se tožilstvo na podlagi zbranih dokazov ni odločilo, da bi zanj predlagalo pripor. Oškodovanka je pozneje svojo izpoved spremenila in bila vse bolj prepričana, da bi za napadom lahko stal prav njen zdaj že nekdanji partner.


Preberite tudi:

Kangler o napadu na sodnico: Nekoga so opozorili, naj počisti za sabo?

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.