V Sloveniji še zdaleč ni konec! Tako napoveduje ameriški inštitut za zdravstveno meroslovje in ocenjevanje!

slika: blog.uporabnastran.si

Raziskava ameriškega inštituta za zdravstveno meroslovje in ocenjevanje (IHME) ocenjuje, da bo po Evropi zaradi okužbe z novim koronavirusom umrlo 151.680 oseb.

Kakšne so napovedi ameriškega inštituta za zdravstveno meroslovje in ocenjevanje?

Največ žrtev naj bi koronavirusna bolezen 19 v prvem valu terjala v Veliki Britaniji (do 66.000). Model za Slovenijo sicer napoveduje, da bodo začetka avgusta pri nas umrlo preko 100 ljudi!

Vrhunec epidemije, ko bodo kapacitete v bolnišnicah najbolj zapolnjene, naj bi dosegli prihodnji torek. Takrat naj bi bilo hospitaliziranih 158 ljudi, 38 bi jih bilo na intenzivni negi. Po njihovih podatkih tako ne bodo zapolnjene vse kapacitete. Nato naj bi se razmere malo umirile in ponovno zaostrile okoli 19. aprila, ko naj bi dosegli vrhunec glede števila mrtvih. Po tem datumu pa napovedujejo stalen upad. Glede na napovedi naj bi se razmere umirile po prvomajskih praznikih.

Če bo temu res tako, bomo videli

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.