V soboto še poletje, potem pa že (skoraj) jesen?

VREME gasilci
Slika simbolna

V soboto pa bo tudi pri nas v povprečju dve stopinji več kot v petek, tako bo marsikje na vzhodu in pa tudi na Goriškem šlo do 33 ali 34 stopinj Celzija.”

Iz sobote na nedeljo že prve nevihte in hladneje

Na severu pa bodo v soboto zvečer že prve nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na nedeljo. “Padli bomo pod zelo živahen jugozahodni zračni tok, na srečo pa nas bo poslabšanje doseglo ponoči, ko ne bo toliko energije – če bi to bilo šest do 12 ur prej, bi lahko bilo kar hudo,” pišejo pri Ciklon.si. “V nedeljo bo tako na zahodu večinoma suho, na vzhodu pa bo bodo padavine kar pogoste.

Zapihal bo hladnejši severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Nedelja bo hladnejša, v notranjosti tja do 26 stopinj Celzija, na Primorskemo do okoli 31 stopinj. V Genovskem zalivu bo popoldne nastalo dokaj plitko ciklonsko območje in padavine se bodo verjetno proti večeru od zahoda okrepile in zajele vso Slovenijo.” Tako  v nadaljevanju tedna pa bo z zahodnimi vetrovi iznad Atlantika k nam pritekal nekoliko hladnejši zrak.

MGVREME

Maribor
pretežno oblačno
92%
71%
14°C
17°
12°
13°
Tue
12°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.