Kandidat za ameriškega predsednika demokratov, človek. ki je prijateljeval s Titom?

Tudi Američane čaka komunistično obdobje in razmišljanje po socialistično? Tako bi lahko dejali, če bi na letošnjih volitvah za ameriškega predsednika zmagal Joe Biden, kandidat demokratov, ali po naše levičarjev.

Joe Biden, (komunistični) kandidat za predsednika Amerike?

Demokratska stranka je v torek uradno sporočila, da bo njen predsedniški kandidat na predsedniških volitvah, ki bodo 3. novembra, Joe Biden. Čemu Biden, ki bo tokrat izzval ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ni primeren za predsedniškega kandidata najbolje priča podatek, da se je ta v preteklosti kot senator udeležil pogreba zloglasnega Edvarda Kardelja, ki je iz Beograda ukazoval množične zunajsodne poboje leta 1945.

Joe Biden, ki ga aktualni predsednik Donald Trump označuje kot “nemočno lutko” radikalne levice, se je mudil na pogrebu Edvarda Kardelja – ideologa propadle socialistične Jugoslavije, nosilca nove marksistične misli in enega glavnih avtorjev jugoslovanske ustave, ki je umrl 10. februarja leta 1979. Sodeč po zapisanem v zahvali, ki jo je naslovil na tedanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita, je mogoče sklepati, da se je med obiskom v Jugoslaviji počutil več kot odlično in dobro sprejeto.

Za Američane bi bilo res malo čudno, če bi za predsednika izbrali nekoga, ki je prijateljeval s komunističnim diktatorjem!

MGVREME

Maribor
delno oblačno
52%
5.7km/h
40%
26°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.