V sredo tudi uradno. SDS, najmočnejša stranka v mariborskem mestnem svetu

zastave sds

Po tem, ko Arsenoviču ne gre vse po načrtu glede koalicije v mestnem svetu, ga je po desnem prehitela tudi (na novo združena) Slovenska demokratska stranka, ki sedaj šteje 13 mestnih svetnikov.

V mariborskem mestnem svetu ima SDS Janeza Janše od tega tedna enako število poslancev kot lista župana Saša Arsenoviča. Po številu glasov in deležu, ki ga je dosegla na volitvah, pa je združena poslanska skupina SDS celo najmočnejša od Arsenovičeve. To je posledica pridružitve Nove ljudske stranke Franca Kanglerja, zaradi katere bo NLS ta teden prenehala obstajati, njeni člani bodo postali člani SDS. Uradno bo to obveljalo v sredo, 5. aprila. Piše Spletni časopis.

V mestnem svetu, pred katerim bo že ta teden občinski proračun, si Arsenovič lahko zagotovi večino, če na svojo stran pridobi svetnike Svobode, ki ima sicer enajst svetnikov. Prejšnji mesec je Arsenoviču mestni svet že zavrnil obsežne podražitve storitev v drugem največjem mestu v državi, ker mu glasov Svobode ni uspelo pridobiti. A glede na njegovo “kavbojsko” obnašanje v stilu Jankovića, mu verjetno tudi tokrat ne bo.

Mestni odbor SDS Maribor pa v mesecu aprilu čakajo tudi volitve, kjer se bo, kot je zagotovil za naš portal, za predsednika potegoval tudi Franc Kangler.

slika: Spletni časopis, video e-maribor.si

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.