V stranki DeSUS naj bi spet izključevali poslance?

stranka DESUS
poslanska skupina DESUS, slika: seniorji.info

Razmere znotraj stranke DeSUS so se  po nedavni klavzuri, ki je bila v petek, 10 septembra spet totalno zaostrile, in tokrat naj bi se res na vse ali nič.

V stranki DeSUS spet vre! Na polno!

Kot piše Požarepoort je v stranki DeSUS vse prej kot rožnato stanje. Predsednik stranke Ljubo Jasnič naj bi bil namreč trdno odločen, da se mora stranka dokončno znebiti vseh treh preostalih poslancev, hudo bolnega vodje poslanske skupine Franca JuršeBranka Simonoviča in Ivana Hršaka, pa bo znova vse okej, poslanci pa naj bi rušili Jasniča in ga želeli zamenjati z novo podpredsednico stranke Julijano Bizjak Mlakar

Z Jasničev scenarij navija tudi KUL opozicija, ki bi rada s tem dosegla nezaupnico vladi Janeza Janše in si tako zagotovila nov odhod na predčasne volitve.  Med ključne zdraharje na Jasničevi strani, ki naj bi se, tako naši viri, pri vodenju stranke sicer “že dodobra izgubil”, naj bi sodila tudi  Brigita Čokl in Drago Kocbek iz Radencev, ki na polno lobirata naokoli in zahtevata izključitev poslancev.

Bratuškova “krade” Desusu člane?

Alenka Bratušek pa med tem pridno “krade” njihove člane. Kot kaže zapis na Twitterju je starejša gospa prejela pismo od stranke DeSUS v katerem so jo seznanili, da se ukinja občinski odbor DeSUS ter izstopno izjavo iz stranke. Kar je pri tem največja anomalija je, da je pismo vsebovalo tudi pristopno izjavo za članstvo v SAB. Piše Celjski glasnik.

In mimogrede, svet Desusa na podlagi statuta stranke nima prav nobenih pristojnosti, da bi lahko kogarkoli izključil iz stranke, še najmanj pa poslance. To namreč lahko storijo samo znotraj posameznih lokalnih odborov, konkretne predloge za izključitev pa sicer lahko poda tudi izvršni odbor Desusa. Piše Požareport.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.