V Tokiu je zadonela Zdravljica! Tu so odzivi slovenske politike!

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek, slika: Kajakaška zveza Slovenije

Slovenski športniki spet pišejo športne pravljice. Kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek je deklasiral svoje tekmece in osvojil zlato kolajno na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. 

Odzivi slovenske politike na zlato medaljo

Slovenski športniki spet pišejo zgodovino. Po sobotni bronasti kolajni kolesarja Tadeja Pogačarja se je v ponedeljek zjutraj napovedala še ena odlična slovenska uvrstitev. Kanuist Benjamin Savšek je spadal med ožje favorite za kolajno in pri svojih 34 letih je uresničil svoje življenjske sanje. Z odlično finalno vožnjo je prehitel vse tekmece in osvojil zlato kolajno. Slovenci smo lahko ponosno prvič slišali Zdravljico.

Za odličen športni uspeh so čestitali tudi nekateri člani vlade. Matej Tonin je zapisal, “Imamo to, bravo Beni Savšek.” Savšku je za zgodovinski uspeh čestital tudi predsednik vlade Janez Janša. Oglasil se je tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič. Savškovega uspeha je bila zelo vesela tudi poslanka SDS Eva Irgl, ter ostali politiki.

Čestitkam se seveda pridružujemo tudi v našem uredništvu.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.