V torek dizel spet dražji, bencin pa le za cent cenejši?

slika je simbolna

V torek se bodo znova spremenile cene goriv, saj se regulirane cene ob slovenskih regionalnih cestah od lanskega junija znova določajo vsak drugi torek.

Kot piše portal Finance naj bi liter neosvinčenega 95-oktanskega goriva od torka naprej stal nekaj več kot 1,41 evra, oziroma slab cent manj kot do zdaj, ko znaša 1,424 evra na liter. Kot opažajo na Financah, cena bencina ni sledila vzponom cen dizla na mediteranskih trgih. Pred letom dni je liter bencina stal 1,723 evra.

Liter dizelskega goriva naj bi medtem od torka znašal 1,47 evra oziroma dobra dva centa več kot do zdaj, ko znaša 1,451 evra. Izračun so naredili ob predpostavki, da država ne bo posegla v trošarine. Če bo liter dizla stal okoli 1,47 evra, bo cena za 0,35 evra nižja kot pred letom dni, so še zapisali v Financeh.

Kaj se bo točno zgodilo, bomo videli v torek.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.