..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Varuhinja človekovih pravic v Mariboru

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo letos že drugič poslovala v Mestni občini Maribor. Skupaj s sodelavci pride v sredo, 8. 11. 2017. S poslovanjem zunaj sedeža se skuša Varuh človekovih pravic Republike Slovenije približati tistim, ki ga potrebujejo. Enkrat na mesec varuhinja s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ocenjujejo, da so jim kršene pravice in jim lahko Varuh pomaga. Varuhinja se je v Mariboru s tem namenom mudila nazadnje letos aprila.

Za pogovor pri Varuhinji se je potrebno prijaviti na brezplačno telefonsko številko 030 720 225 najkasneje do danes, ponedeljka, 6. 11. 2017, do 15. ure. Vsak prijavljeni bo imel pol ure časa, da varuhinji ali njenim sodelavcem predstavi svoje težave ali se pogovori o že znanih problemih, ki jih je s pobudo zaupal Varuhu. Pogovori bodo potekali v prostorih Mestne občine Maribor na Ulici heroja Staneta 1.

Ob prvem letošnjem obisku je povedala, da težave ljudi nimajo skupnega imenovalca, so raznovrstne in številčne, da ljudje pridejo povedat svoje zgodbe, želijo nasvete, da imajo veliko vprašanj, da se sami ne znajdejo med predpisi in da ne razumejo kaj pomeni, da je zadeva pravnomočna. Posebej je izpostavila rubeže, ki so problem človeka v finančnih težavah, probleme med etažnimi lastniki in upravniki večstanovanjskih stavb ter problem brezdomcev kot oseb, ki so izgubile človeško dostojanstvo.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
85%
0.5km/h
100%
11°C
12°
10°
10°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
1°
Tue
1°
Wed

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.