Vas zanima, koliko služijo komiki za pol urni nastop?

Komiki so bili že od nekdaj najbolje plačani nastopajoči. Tudi Šarec je nekdaj za svoj nastop včasih vzel zajetno količino denarja. Po pisanju nekaterih medijev celo na roke. Kako pa je danes s komiki?

Avdič tudi do 3.500 evrov, Toš več kot pol manj

Iz leta v leto se v naši državi pojavlja vedno več komikov, ki si svojimi kratkimi humoristični nastopi, kar dobro polnijo žepe. Njihovi honorarji so v primerjavi s tistimi, ki jih komiki prejemajo v tujini, sicer zelo nizki, ampak glede na slovenske razmere, so še vseeno zelo veliki.

Najbolje plačani slovenski komiki so Vid Valič, Lado Bizovičar in Denis Avdić, ki se sicer ukvarja še z vodenjem Radia 1, pojavlja se v različnih televizijskih oddajah in prireditvah, zelo dejaven je pa tudi v gledališču. Če želite Denisa Avdića najeti boste za njegov polurni nastop odšteli najmanj 2.500 evrov. Avdić pa za pol ure svoje prisotnosti zahteva tudi do 3.500 evrov. Enake tarife se držita tudi Valič in Bizovičar, ki se zasebne zabave zagotovo ne bosta udeležila za manj kot 3.000 evrov plačila.

Omenjena trojica sodi v sam vrh zaslužkarjev, imate pa tudi cenejšo izbiro, podobne kvalitete. Na voljo vam je odličen Matjaž Javšnik, ki za pol ure zahteva ”samo” 1100 evrov, za enak znesek pa vas bo zabaval tudi Mariborski humorist Tadej Toš, ki se ponavadi loteva političnih tem. Še manj vas bo stal nastop Borisa Kobala, Lucije Čirović in Martine Ipše, ki vas bodo pol ure spravljali v smeh že od 600 do tisoč evrov plačila.

No na Borisa Kobala, po aferi s plagiatom ljudje že kar malo pozabljajo. Glede na njegova leta, pa bi lahko dejali, da je že čas za penzijo.

Ali so zneski humoristov previsoki, pa presodite sami.

Vir: Viralko

MG