Vedno večji razkol pri Socialnih demokratih? Na strani vojske tudi Han in Bevk!

fajon sd
Vodilni, stranke SD, Slika: Nova24TV

Samovoljnost predsednice Socialnih demokratov Tanje Fajon pri odločitvi, da podpre predlog referenduma za financiranje slovenske vojske, ni naletela ravno na plodna tla.

RAZPRTIJE V SD


V Socialnih demokratih so bili mnenja, da bodo z izvolitvijo predsednice Tanje Fajon učvrstili svojo stranko. Kot smo že pisali, je SD na občinskem nivoju že pričela tanjaizgubljati svojo podporo. Pisali smo že, da Fajonova izgublja močne župane, nasprotovanje znotraj stranke pa se je tokrat pričelo kar znotraj centrale. Tokratni kamen spotike naj bi tako bilo zbiranje podpisov za referendum o financiranju vojske, kar pa ni bilo po godu tistemu delu stranke, ki dejansko delo vojske dobro pozna in tistih, ki podpirajo dobre usmeritve vlade, ne glede na to, da je na oblasti desnica oziroma Janez Janša.

Delo poroča, da je bila do odločitve vodstva SD v prvi vrsti kritična nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, ki področje obrambe zelo dobro pozna. Do odločitve o (ne)investiranju v vojsko sta prav tako kritična vodja odbora za obrambo iz vrst SD Samo Bevk in dolgoletni vodja poslanske skupine Matjaž Han. Po mnenju Bevka Slovenska vojska nujno potrebuje posodobitve in boljšo opremo, sam referendum pa bi to vprašanje še samo spolitiziral. Han meni, da trenutno ni čas promoviranja stranke z nasprotovanjem investicij v vojsko, temveč za podpro dobrih usmeritev. “Dobre stvari, ki jih vlada sprejme in predlaga je treba pač podpreti, ne glede na to, da je na oblasti Janez Janša,” je dejal Han, ki je bil v preteklosti kritičen tudi do zloglasnega člana Levice Mihe Kordiša, ki je poslance SD prav zaradi glasovanja o investiranju v vojsko označil za “kolaborante”, piše portal Nova24TV.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.