Je to sploh mogoče. Levičar, ki je mahal z jugo zastavo sredi Maribora je dobil nagrado za ustvarjanje!

Je kaj takega sploh mogoče. V soboto je potekala spletna Gala podelitev ZIZ nagrad, na kateri je bila nagrada podeljena kontroverznemu umetniku Renatu Volkerju. Razlog za podelitev naj bi bil “pomemben doprinos k oblikovanju alternativne uprizoritvene scene v Mariboru”.

Je neumnost umetnikov lahko še bolj nora?

Zgodil se je zaključek drugega festivala alternativne gledališke produkcije v Mariboru. (podelitev ZIZ nagrad). Dogodek je bil sicer prilagojen aktualnim družbenim razmeram v državi, zato ga je bilo mogoče spremljati na spletu in radiu. “V kolektivu z zadovoljstvom ugotavljamo, da nam je v vseh teh letih dogodek uspelo pripeljati do točke, ko lahko Galo ZIZ označimo za kulturni dogodek z dodano vrednostjo,” pravijo odgovorni.

In prav kontroverzni umetnik in znani mariborski petkov protestnik Renato Volker je njegov letošnji prejemnik, ki je ob tem dejal: “Komu drugemu pa bi ga lahko dali? Pa skromnost na stran. V iztekajočem letu sem bil inspiracija sebi in drugim. Težko je prešteti performanse, akcije in javna pojavljanja, tako v medijih, kot v živo. Še težje preštejem kazni, ki mi jih je zato napisala policija. Underground je končno postal mainstream. Ta prstan mi pomeni vse, razen tistega, kar mi ne. To je spodbuda za nadaljnje delo in naslednji prstan drugo leto, saj imam zaenkrat še obe roki.” Kolektiv ZIZ je bil sicer vzpostavljen leta 2013, vse od svojega začetka pa deluje v okviru Pekarne Magdalenske mreže. Torej legla levičarske mariborske struje.

Nagrada je zato res šla v prave roke. Saj kakšne druge neumnosti levičarji res niso zmožni prikazati. Če ne poznate Renata Volkerja, pa si oglejte spodnji video.

PM

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
58%
2.6km/h
20%
30°C
31°
30°
28°
Sun
19°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.