Vesel je pogorel pri potegovanju za nov mandat na FIFI. Koliko glasov je dobil?

Tomaž Vesel
Tomaž Vesel, slika: twitter

Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča, ki zaradi zaslužkov pri FIFI to nebi smel biti, no vsaj v kakšni bolj razviti demokratični državi, ne, bo več prejemal denarja od FIFE.

Tomaž Vesel se je poslovil od FIFE

Tomaž Vesel je pogrnil. Čeprav se je potegoval za nov mandat na čelu nadzornega odbora FIFE, mu to ni uspelo in lahko se je poslovil od nadaljnjih letnega zaslužka 249.000 dolarjev bruto “žepnine”.  Za nov mandat na čelu nadzornega odbora Fife, vendar mu ni uspelo. Na volitvah ga je namreč premagal upokojeni sodnik iz Indije Mukul Mudgal. Indijec je dobil 125 glasov, naš vesel pa le 44, je zapisal novinar Bojan Požar na družbenem omrežju Twitter. Kot glavni razlog za neuspeh pa je, kot piše portal N1, navedel “demokratični princip”, po katerem se različne konfederacije oziroma celine pri vodenju pomembnih odborov FIFE izmenjujejo.

Vesel pa se očitno podaja na politično pot. Medijem sicer razlaga, da se na čelu predsednika Računskega sodišča dobro počuti in nerad priznava, da se spogleduje s politiko. Možnost, da bi oblikoval politično stranko,  po njegovih navedbah obstaja le, če bi se neracionalni in nesmiselni napadi politikov, ki jih je bil deležen v zadnjih mesecih, nadaljevali.  Res zanimivo razmišljanje. Očitno je predsednik Računskega sodišča mislil, da je še vedno nedotakljiv, kot pod vlado Marjana Šarca in da je 249.000 dolarjev bruto zaslužka na leto pri FIFI isto, kot če bi dobival žepnino. In ravno to je tisto, kar je bilo narobe in smo mediji MORALI zapisati. 

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.