Vesel in miren božič

Vir: Pixabay

Kristjani po vsem svetu danes, 25. decembra, praznujejo božič, kot spomin na rojstvo Jezusa Kristusa. Božič je eden največjih krščanskih praznikov in ga praznujejo v družinskem krogu. Večina jih na predvečer praznika v krogu družine okrasi božično drevo, postavi jaslice in nato obišče še polnočnico.

Blagoslovljene božične praznike sta vernikov zaželela tudi ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, ki je vernikom zaželel predvsem mir, spravo in sodelovanje ter evangeličanski škof Geza Filo, ki je povedal, da so vsa neravnovesja, zaradi katerih trpi sedanji svet, povezana s temeljnim neravnovesjem, ki ima korenine v človekovem srcu

»Naj bo božični čas poln lepih trenutkov, toplih besed in plemenitih dejanj,« je državljankam in državljanom zaželel tudi predsednik Vlade, dr. Miro Cerar »Božični čas je čas domačnosti. Čas, ki ga preživimo s svojimi najbližjimi. Je čas, ko namenimo več iskrene pozornosti drug drugemu. Živimo v svetu hitrih sprememb in žal vse prepogosto namenjamo pozornost vsemu tistemu, kar je v življenju v resnici drugotnega pomena. Zato je sporočilnost božiča toliko pomembnejša. je še zaželel v svoji božični poslanici.

Mariborčanom je božični dan polepšal Slovenski oktet, ki je v Stolnici na tradicionalnem božičnem koncertu ubrano zapel najlepše slovenske in tuje božične pesmi. Slišali smo pesmi Božji nam je rojen sin, Glej, zvezdice božje, Nocoj je tiha noč, …Pastirci kam hitite, White Christmas in seveda Sveto noč.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.