Maister že v okvari

Prejšnji konec tedna so iz Marproma sporočili, da je ponudba mestnega potniškega prometa dopolnjena z mini električnim vozilom, poimenovanim Maister, ki vozi po območju za pešce in ožjem središču Maribora. Prevoz z njim je za potnike brezplačen. Vozilo je namenjeno starejšim, gibalno oviranim, slepim in slabovidnim, stanovalcem in obiskovalcem, ki želijo svoj nakup iz trgovin ali tržnice udobneje prinesti domov, staršem z majhnimi otroki, turistom, ki želijo spoznati znamenitosti mesta in vsem ,ki si želijo malo predaha na svoji poti do cilja. Naenkrat se lahko pelje do šest potnikov.

Maister je prijazno vozilo tako do ljudi kot okolja. Ne povzroča hrupa in ne oddaja izpušnih plinov. Opremljeno je z defibrilatorjem in klančino za možnost vstopa invalidom. Nima točno začrtane poti. Znotraj mestnega jedra, območja za pešce, vas lahko zapelje, kamor želite, vozi pa tudi do tržnice na Koroški cesti in Lenta do Sodnega ter Vodnega stolpa. Vožnjo z mini električnim vozilom lahko tudi naročite s klicem na telefonsko številko 030 700 035 in voznik bo prišel po vas na dogovorjeno mesto. Prav tako ga lahko tudi ustavite, če ga srečate v središču mesta, in voznika prosite, da vas zapelje do želenega cilja.

Storitev je bila vzpostavljena v okviru evropskega projekta RESOLVE in je plod sodelovanja Mestne občine Maribor in javnega podjetja Marprom. Gre za sodoben način izvajanja mobilnosti v mestih, s ciljem izboljšati življenje v mestih.

Tik pred prazniki so iz Marproma sporočili, da novo električno vozilo zaradi tehničnih težav do nadaljnjega ne bo v uporabi.

M. T.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
35%
3.1km/h
75%
14°C
15°
13°
13°
Sat
3°
Sun
1°
Mon
2°
Tue
2°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.