Vest iz Srbije. Malo Danko, katero so iskali tudi v Sloveniji, so ubili?

Srbska policija, slika je simbolna

Mineva že deseti dan iskanja pogrešane dveletne Danke Ilić, za katero se je 26. marca izgubila vsaka sled. Od takrat naprej deklico iščejo vsi. Tudi slovenski organi pregona.


Interpol je za deklico razpisal rumeno tiralico, srbske oblasti pa so prvič aktivirale sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber, ki so ga uvedli lani. V preteklih dneh so srbski kriminalisti podrobno preiskali območje okoli družinske hiše, še vedno pa preiskujejo tudi teren na območju Banjskega Polja. Srbski mediji so sinoči poročali, da je policija zaprla stometrski pas okoli hiše, kjer je deklica izginila.

 Po zadnjih vesteh srbskega portala Blic, naj bi policija aretirala dve osebi, ki naj bi, kot sta dejala, umorila malo Danko. Zločin naj bi priznala, je dejal srbski predsednik Vučić. “Gremo na kraj, kjer je bilo vrženo truplo”, je na seji vlade dejal Vučić in dodal, da sta storilca umor priznala.

Po neuradnih informacijah portala N1, ki se sklicuje na ATV in kriminalistično policijo iz Bora, sta deklico z avtom povozila delavca javnega komunalnega podjetja Vodovod, jo dala v prtljažnik, nato pa jo odvrgla na bližnji divji deponiji. Po neuradnih informacijah sta oba stara 50. Najvišja možna kazen v Srbiji je dosmrtni zapor.

 

 

.

VREME

Maribor
rošenje
87%
5.1km/h
100%
5°C
6°
3°
4°
Tue
2°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
4°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.