Vinag prodan, načrti z njim še neznanka!

vinar, slika: Maribor-Pohorje

V sedmem poskusu uspeli prodati Vinag

Po šestih neuspešnih poskusih prodaje celotnega poslovnega kompleksa nekdanje mariborske vinarske družbe Vinag je bil stečajni upravitelj Simon Prelogar uspešen v sedmem poskusu z nezavezujočim zbiranjem ponudb. Metalka Commerce iz Ljubljane, ki jo vodi Franc Ziherl, sodi pa pod okrilje poslovneža Marjana Pišljarja, je za milijon evrov kupila Vinag kot poslovno celoto, piše spletni Večer.

Kakšni so načrti potencialnega novega lastnika z Vinagom, stečajni upravitelj ne ve, za sam postopek prodaje in izbire najboljšega ponudnika, to ni niti pomembno. Zakaj so se pri Metalki Commerce odločili za nakup kompleksa Vinag in kakšni so njihovi načrti, pa za zdaj v podjetju javnosti niso pojasnili.

Podjetje Metalka Commerce pa je prvotno ponudbo 800.000 evrov zvišalo na milijon evrov in tudi vplačalo varščino v višini 50 tisoč evrov. “To je najvišja resna dosežena ponudba,” je povedal stečajni upravitelj, ki bo s kupcem v ponedeljek podpisal pogodbo o prodaji, kupnino pa mora novi lastnik Vinaga poravnati do 15. februarja.

In kaj je bilo prodano za milijon evrov?
– Stara Vinagova klet v središču Maribora s pripadajočo opremo (cisternami, sodi …), kamor sodita tudi sodarna in nadstrešnica z rampo,
– nova vinska klet s pripadajočo opremo, pomožnimi prostori in skladiščnimi prostori v Košakih pri Mariboru,
– vstop v najemne pogodbe za vinograde v Svečini, Jarenini in Košakih, ki so na zemljiščih v lasti RS in upravljanju Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov in jih ima Vinag v dolgoročnem zakupu do konca leta 2019 oziroma 2024,
– blagovna znamka Vinag in nekaj Vinagovih registriranih blagovnih znamk, na primer znamka Mariborčan.

Ali to zadostuje, bo povedalo Podjetje Metalka Commerce 15. februarja, ko bo treba poravnati kupnino.

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.