Violeta Tomič, preživela Covid in že pametuje o zdravilih.

Violeta Tomič
Violeta Tomič, slika: zajem zaslona

Okužbe s koronavirusom so se pred nekaj tedni širile tudi v državnem zboru, med obolelimi je bila tudi poslanka stranke Levica Violeta Tomić.

Violeta Tomič preživela covid

»Dragi moji! Dva tedna sem se borila s covidom in zmagala.Ta bolezen je res drugačna od vsega, kar sem izkusila do zdaj. Neznosne bolečine v sklepih in mišicah, popolna utrujenost, plehnat okus v ustih, krvavitve,” je zapisala na svojem facebook profilu. 

V komentarjih je Tomičeva razkrila, da je jemala zdravili ivermektin in hidroksiklorokin. Ivermektin je antiparazitik, ki se uporablja zlasti za zdravljenje okužb s paraziti pri živalih. Slovenska stroka ga sicer kot zdravilo za covid ne priznava, saj za zdaj ni znanstvenih dokazov o njegovih učinkih in ga zaradi primerov zastrupitev tudi odsvetuje. Hidroksiklorokin pa velja za sporno zdravilo proti malariji. Stroka pri tem zdravilu opozarja na resne stranske učinke in ga ne priporoča. Le kje je ta zdravila potem dobila Tomičeva, saj niso v prosti prodaji? 

Pogovor med Violeto Tomić in Emo Kurent. FOTO: Facebook, posnetek zaslona, vir Slovenske novice

A “pametna” violeta je zapisala, da če bi bila ta zdravila širše dostopna, bi bilo manj žrtev. Ja Violeta, cepit bi se bilo potrebno, pa verjetno res nebi bilo težav?

P.M.

Vir: Slovenske movice

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.