Vlada namenila 2 milijardi za zdravstvo! Trček glasoval proti!

Slika: družbena omrežja

Poslanci so z 68 glasovi za in dvema proti sprejeli zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v slovenskem zdravstvu v letih od 2021 do 2031. 

Za investicije v zdravstvu okoli dve milijardi evrov. Trček proti!

Zakon, ki ga je vložila vlada, za investicije namenja okoli dve milijardi evrov, sredstva se bodo namenila za obnovo zgradb, boj z epidemijo, zdravstvene storitve in zagotavljanje zdravstvenih kadrov. Na žalost pa, je sporočila poslanka SDS Anja Bah Žibert, večina KUL-a svojih glasov ni prispevala! Proti je glasoval tudi mariborski poslanec, član stranke SD Franc Trček.

Najbolj zanimivo je bilo glasovanje o zakonu. Zakon so podprli poslanci SDS, Levice, NSi, SMC, SNS in nepovezani poslanci. Večinsko so zakon podprli tudi poslanci LMŠ, SD in DeSUS, poslanci stranke Alenke Bratušek pa so se glasovanja vzdržali. Proti zakonu pa je zanimivo glasoval Robert Polnar iz poslanske skupine DeSUS. Zagotovo pa je največjo sramoto Mariboru naredil mariborski poslanec SD Franc Trček, ki je dejal, da zakon ni zagotovilo, da se bo stanje našega zdravstvenega sistema kratkoročno ali srednjeročno drastično izboljšalo. Smešno je dejstvo, ki se ne sme pozabiti, da je še včeraj Tanja Fajon zagotovila, da se bodo zdravstva lotili prednostno. Mogoče pa je Trćek pozabil, da je sedaj v stranki SD?

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.