Voditelja Saša Kranjca bodo premestili na drugo delovno mesto?

Saša Krajnc, zajem slike RTV

Kaj bo Uroš Urbanija naredil z voditeljem TV Slovenija Sašem Krajncem, ki je mimo profesionalnega kodeksa TV voditelja  pred objavo prispevka z odzivom RTVS na poročanje Mladine dejal, da prispevek objavljajo po izrecnem navodilu odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija Jadranke Rebernik.

Kranjc je očitno mislil, da vodi dnevnik na kakšni manjši TV postaji, ne pa na nacionalni televiziji, kjer veljajo drugačni standardi. Nenazadnje je nacionalna televizija plačana tudi iz prispevka Slovenk in Slovencev.

Urednica na Televiziji Slovenija Vesna Pfeiffer je za N1 potrdila informacije, ki jih je na Facebooku objavila novinarka RTVS Eugenija Carl, da direktor Uroš Urbanija “odstavlja” urednico Pfeiffer in voditelja Sašo Krajnca. Razlog: napoved prispevka o odzivu Radiotelevizije Slovenija (RTVS) na uvodnik v Mladini. Krajnc je v napovedi prispevka dejal, da ga objavljajo “po izrecnem navodilu odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija Jadranke Rebernik“.

“Direktor je naročil odgovorni urednici, naj naju premestijo na drugo delovno mesto,” je za N1 pojasnila  Pfeiffer. Premestitev se po njenih besedah še ni zgodila, s Krajncem pa se še dogovarjata o nadaljnjem ukrepanju.

Zagotovo pa bodo levi novinarji spet na nogah. Očitno še vedno niso doumeli, da delajo na nacionalni televiziji.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
87%
0.5km/h
75%
15°C
16°
13°
14°
Mon
10°
Tue
8°
Wed
10°
Thu
10°
Fri

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA