Voditeljica na RTV razkrila pretresljivo zgodbo s covidom, a ne za RTV?

Slovenski policisti so v preteklih mesecih na mejnih prehodih obravnavali primere, ko so se potniki ob vstop v Slovenijo skušali izogniti karanteni in so se zato pri mejni kontroli izkazovali s ponarejenimi potrdili.

Televizijska voditeljica oddaj o umetnosti in kulturi na Televiziji Slovenija Darja Korez Korenčan se je marca okužila z virusom covid-19 in pristala v bolnišnici na ventilatorju. Zgodbo je namesto za svojo RTV razkrila za portal N1.


Voditeljica na RTV razkrila pretresljivo zgodbo s covidom

TV Voditeljica se je okužila marca. Ne ve, kako, saj se je držala vseh ukrepov. Kmalu so jo odpeljali v bolnišnico, na intenzivno nego, in jo priključili na ventilator. Po šestnajstih dneh umetne kome se je zbudila s povito roko in izvedela, da so ji morali zaradi zapletov amputirati vseh pet prstov desne roke. Od intubacije ima poškodovane glasilke in šibkejši glas. Piše portal N1. O svoji izkušnji je napisala tudi knjigo, saj upa, da bo njena zgodba pomagala še komu, ki se bori s posledicami bolezni.

Ko te premestijo na intenzivno terapijo in priklopijo na ventilator, gre zares. Tam ljudje umirajo. Če preživiš, si srečen, da spet zagledaš ta svet. Mojim svojcem so sprva rekli, da je veliko vprašanje, ali se bom zbudila, ker imam hude zaplete, in da morajo biti pripravljeni tudi na najhujše.

Knjiga Darje Korez Korenčan. Slika N1

Toda 16. dan jim je le uspelo zbuditi me iz kome. Takrat si zmeden, ne veš, kje si, vidiš različno svetlobo. Meni se je v komi ogromno dogajalo. Kot da bi se mi vrtel film v različnih epizodah, občasno sem videvala tudi belo in oranžno svetlobo. V komi je bilo, kot da bi vedela, da sem težka covidna bolnica, ampak da sem nekje v tujini. Ko sem se zbudila, sem bila še vedno prepričana, da nisem v UKC, ampak v tujini, in sem tudi moža vprašala, kdaj me je pripeljal v Ljubljano. PišeN1.

Septembra se je Korez Korenčanova vrnila na delovno mesto v kulturno-umetniškem programu na TVS. O njeni pretresljivi izkušnji s koronavirusom RTVS ni poročala. Zakaj so se odločili, da zgodbe svoje zaposlene, ki je prebolela hudo obliko koronavirusne bolezni, posledice pa bo čutila vse življenje, ne objavijo, ni jasno.

P.M.

VREME

Maribor
močan dež
93%
4.6km/h
100%
20°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.