V Avstriji od danes dalje zaprtje države samo za necepljene!

Avstrija-koronavirus
Avstrija-koronavirus, slika je simbolna

V Avstriji bo od danes dalje veljalo zaprtje javnega življenja, a le za necepljene proti covidu-19. “Moramo dvigniti stopnjo cepljenja, zdaj je na sramotno nizki ravni,” je dejal kancler

Za necepljene v Avstriji zaprtje javnega življenja

Dostop do javnih krajev bodo od danes tako imeli le tisti, ki bodo imeli dokazilo o cepljenju ali prebolelosti covida-19, ne pa tudi tisti, ki so zgolj testirani. Kdor ni cepljen, bo lahko svoj dom zapustil le zaradi nujnih opravkov, odhoda v službo, za sprehod ali obisk zdravnika. Novi ukrepi pa ne bodo veljali za šole, kjer bo pouk ob testiranju potekal kot doslej, je zagotovil kancler Schallenberg. Odločitev o zaprtju bo sprva veljala deset dni, zadeva pa približno dva milijona ljudi.

Policija načrtuje posebne patrulje, ki bodo nadzorovale spoštovanje predpisov. Tisti, ki bodo kršili ukrepe, tvegajo kazen 500 evrov, tisti, ki bodo zavrnili sodelovanje pri nadzoru spoštovanja ukrepov, pa 1450 evrov kazni. Cilj novih ukrepov je povečati pripravljenost za cepljenje in zmanjšati socialne stike za približno 30 odstotkov, je dejal zdravstveni minister Wolfgang Mückstein.

Necepljeni so se že do zdaj spoprijemali s strogimi omejitvami, ki so začele veljati na začetku novembra. Na delovnem mestu je veljalo pravilo 3G oziroma PCT, v javnem življenju pa pravilo 2G oziroma PC. Le tako se bo lahko Avstrija kmalu vrnila v normalo. Kaj pa Slovenija?

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
55%
2.1km/h
20%
24°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.