Vučko je krivdno odpustil svojo namestnico. Sam pa ne bo odstopil!

Vučko je krivdno odpustil svojo namestnico. Sam pa ne bo odstopil!
Dušan Vučko, slika Demokracija

Nina Mujagić, pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev na Državni volilni komisiji (DVK), je prejela sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja.

Mujagićeva je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da je po 35 letih dela na volitvah ostala brez službe. “Če kdo ve za kakšno službo, se toplo priporočam. Žal nisem ne v levi, ne v desni politični opciji. Na pomoč,” je zapisala.

Sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja še ni pravnomočen, zato se bo Mujagićeva nanj pritožila. Pritožbo bo obravnavala komisija za pritožbe iz delovnega razmerja, katere članica je tudi sama, a bo iz nje seveda izločena. Direktor Službe DVK Dušan Vučko, pa ni član komisije.

slika; Siol.net

Po navedbah Mujagićeve, pa je jedro spora med Vučkom in njo, potrjevanje postavitve logotipa stranke Nova Slovenija (NSi) na glasovnicah za letošnje državnozborske volitve, ki so potekale 24. aprila. Vučko krivdo za nepravilno postavitev logotipa prelaga na Mujagićevo. Zaradi tega naj bi tudi prišlo do zamude pri tiskanju in pošiljanju glasovnic v tujino. piše portal Siol.net

A kot je poročal portal Nova24TV, naj bi se na DVK, dogajale čudne rabote še pred volitvami. Ena izmed zaposlenih, ki odšla, obtožuje direktorja Državne volilne komisije Dušana Vučka spolnega nadlegovanja. Sekretarka Nina Mujagić naj bi v dnevih pred volitvami, prav tako odšla na bolniško zaradi mobinga. Vse to je verjetno dodatno botrovalo tudi zamudam z glasovnicami in vsesplošni zmedi v tej državni inštitucijami tik pred državnozborskimi volitvami? 

Vsekakor pa bi zaradi ostalih nepravilnosti morali pokazati vrata verjetno kar direktojru Dušanu Vučku.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.