Vučkova sramota. Toplak le v treh urah, brez programa izračunal mandate!

Saj ni res pa je. Za to kar bi na DVK potrebovali nekaj mesecev in vsaj 100 ljudi, je Jurij Toplak, profesor na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru naredil sam, brez programa v treh urah.

Toplak le v treh urah izračunal mandate.

Državna volilna komisija pod vodstvom predsednika Petra Goloba in direktorja Dušana Vučka je javnosti sporočila en seznam izvoljenih poslancev, dva tedna po volitvah pa seznam spremenila s šestimi novimi imeni poslancev. Predsednik DVK je v soboto v predsedniški palači napako pri izračunu šestih poslancev opravičeval s sklicevanjem na “računalniško napako”, možnost ročnega izračuna mandatov pa zavrnil z navajanjem izjave profesorja matematike, da naj bi za tak izračun potrebovali “nekaj sto ljudi in nekaj mesecev”. 

A kar bi Vučko naredil s 100 ljudmi in v nekaj mesecih,  Jurij Toplak, profesor na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, naredi v treh urah. Na YouTubu je objavil video, v katerem je pravilno izračunal mandate v manj kot treh urah. “Vzel sem list papirja, pisalo in enostaven kalkulator ter v manj kot treh urah ročno in pravilno izračunal mandate,” je pojasnil. Toplak. Ročni izračun mu je vzel manj kot tri ure. 

Ali po tem še kdo verjame v sposobnost direktorja DVK, Dušana Vučka?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.