Z današnjim dnem je možno kupiti nove vinjete!

slika: DARS

Kovinsko rožnate vinjete z letnico 2019 so že na voljo. Cene, vrste vinjet ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo t.i. vinjetna vozila. Na Darsu voznikom svetujejo, naj vinjete kupijo pri pooblaščenih prodajalcih, piše portal Maribor24.

Na voljo so letne, mesečne in tedenske vinjete za cestninski razred 2A (osebna vozila) in 2B (kombinirana vozila) ter letne, polletne in tedenske vinjete za prvi cestninski razred (motorna kolesa).

Za mesečno vinjeto za osebna vozila bo treba tudi tokrat odšteti 110 evrov, za mesečno vinjeto 30€, za  tedensko pa 15 evrov. Za kombinirana vozila bo letna vinjeta še naprej stala 220 evrov, mesečna 60 ter tedenska 30 evrov, za motorna kolesa pa cena letne vinjete ostaja nespremenjena pri 55 evrih. Za mesečno bodo morali lastniki motornih koles odšteti 30 evrov, za tedensko pa 7,5 evra.

So pa cene za nekatere lastnike jeklenih konjičkov kar precej visoke. Višje, kot recimo v sosednji Avstriji. Uporaba vinjet na avtocestah in hitrih cestah je obvezna.

Vinjeta je veljavna le takrat, ko je pred uporabo cestninske ceste pravilno nameščena na vozilu. Po odstranitvi zaščitne folije vinjeto nepoškodovano namestite na notranjo stran vetrobranskega stekla, in sicer tako, da je jasno vidna od zunaj. Nalepke ne smete namestiti na mesto, kjer je vetrobransko steklo zatemnjeno ali na stransko okno vozila.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
80%
0.5km/h
27%
-6°C
-6°
-7°
-5°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA