Za 24 milijonov evrov, bo na Pohorju sneg že 20. oktobra?

slika: mountvacation.si slika je simbolna

Kot poroča Večer bo glavna novost prihajajoče sezone  na Pohorju posodobljen sistem zasneževanja, saj je Marprom pri italijanskem podjetju TechnoAlpin najel “snowfactory”, oziroma tovarno snega, ki proizvaja sneg tudi pri pozitivnih temperaturah. To je naprava, ki dela sneg tudi pri 20 stopinjah. Preizkusili jo bodo predvidoma v soboto, 20. oktobra, na Snežnem stadionu. takrat se bo organiziralio že tradicionalno čiščenje in pobiranje kamenja s prog. Ne glede na zunanje temperature se bodo na ta način obiskovalci lahko tudi kepali.

Vrednost najema celotne opreme za obdobje šestih let znaša okrog 1,7 milijona evrov. Ker bo tovarna snega stala na Snežnem stadionu, bodo že predvidoma 1. decembra odprli otroški poligon pri hotelu Arena, na katerem se bodo lahko najmlajši učili smučanja, snega pa bo dovolj tudi za sankanje. Dobra novica pa je ta, da novi zasneževalni sistem omogoča, da lahko progo za Zlato lisico pri mejnih temperaturah zasnežijo že v 48 urah.

V Marpromu imajo ambiciozne načrte tudi glede nadaljnjih in nujnih investicij v žičniško infrastrukturo na Mariborskem Pohorju. Načrt Marproma je, da od mestnega sveta pridobi dovoljenje za najetje kreditov v višini 24 milijonov evrov v naslednjih petih letih. Vendar pa na Marpromu, očitno pozabljajo, da so v mesecu novembru predvidene tudi županske volitve. Ne gre se namreč znebiti občutka, da se o tako velikem projektu, vrednem 24 milijonov evrov, zanalašč začenja govoriti ravno pred županskimi volitvami. No, se bo pa župan Fištravec vseeno že oktobra lahko kepal na Pohorju.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.